søndag 25. juni 2017

Australia dag 16 og 17 Elve rafting og museumsvisitt

Australia dag 16 - River rafting

Vi starter opp kl 0645 på morgenen. Og hvilken fantastisk hyggelig overraskelse vi hadde i vente. Det viste seg at området vi skulle rafte i er jungelen så tett, fruktbar og mangfoldig at den er på den eksklusive verdensarv lista. Det viste seg fort hvorfor. Etter noen stopp kommer vi til et hoved bygg der diverse utstyr deles ut. Våtdrakt og sko prøves på. Vi går ombord i bussen og vender snuten mot jungelen. Vi må kjøre i 2 timer for å komme dit. Vi får utdelt skjema, og de spør etter nærmeste pårørende og telefonnr. Jeg fyller inn Gud og 113. Han går igjennom litt rutiner før han setter på en instruksjonsvideo. 2 timer er snart gått og vi er straks fremme. Jeg sitter sammen med guiden og spør hva gjør vi dersom det kommer krokodiller i vannet?

Han sier det kan være store krokodiller i vannet, spesielt ved utløpet av elven. Guiden tar frem mikrofonen og sier at dersom vi faller i vannet, måtte vi danne en sirkel. Dersom en blir tatt av en krokodille måtte vi bare regne denne personen som tapt, og straks lukke hullet og danne en sirkel igjen. Latteren sto i taket, og derifra og ut turen var det en lett og glad stemning hele veien.
Det var virkelig tett jungel vi kom til. Mest vegetasjon, men noen nydelige blå  sommerfugler, fisk og litt anna liv var å se. Naturen og omgivelsene var helt fantastisk. 
Video fra turen her.
Nå går turen ut for litt pasta! Jeg gikk for en tradisjonell pasta og Cheesy Garlic Bread som starter. De kan virkelig sine ting menneskene som driver restauranter i Cairns. Smak og kvalitet er skyhøy. Det er også veldig mye bra kunst, mote og kultur tilbud her. Alt i alt imponert over nivået på alt her. Får kanskje litt inntrykk av at folk reiser hit for å koble helt av og komme nær naturen. Mye kjærestepar og gruppereiser hit ser jeg, men det går fint an å reise hit alene. For en nydelig plass!
Litt fra museet i dag:








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar